Starten als afde­lings­be­stuurder


Om je als aspirant lid van het afdelingsbestuur snel wegwijs te maken in onze partij, organiseren we bijeenkomsten voor startende afdelingsbestuurders.


Voor wie
  • Afdelings­bestuurders
Categorie
  • Besturen
  • Organisatie & Campagne

In alle provincies zijn leden actief in afdelingen of provinciale werkgroepen. In verkiezingstijd voeren zij campagne door posters te plakken, te flyeren of op markten te staan. Daarbuiten organiseren zij regelmatig acties en evenementen, zoals lezingen, workshops, filmavonden, of zwerfvuil opruim-acties, om de Partij voor de Dieren nog meer bekendheid te geven en onze idealen uit te dragen. Afdelingen onderhouden contacten met fracties, lokale werkgroepen en met potentiële, nieuwe en bestaande leden. Ook hebben ze een belangrijke rol in het scouten en begeleiden van leden met talent en ambitie.

Deze bijeenkomst is een inleiding op de doelstelling en taken van de afdelingen binnen de Partij voor de Dieren. Tijdens deze bijeenkomst komen al deze taken in grote lijnen aan bod. Als je een bepaalde taak daadwerkelijk op je gaat nemen, kun je daar mogelijk nog een gerichte training voor volgen.

Waar/wanneer
Deze bijeenkomst neemt een dag in beslag en wordt ingepland bij voldoende aanvraag.

Voorwaarden voor deelname
Je bent door je afdeling of provinciale werkgroep voorgedragen om lid te worden van het afdelingsbestuur/de provinciale werkgroep.

Tijdsinvestering
Eén dag.

Aanmelden

Deelname aan deze workshop kan alleen op voordracht van je afdeling/provinciale werkgroep. Als je interesse hebt om afdelingsbestuurder te worden, neem dan vooral contact op met je afdeling/provinciale werkgroep. De contactgegevens vind je hier.